PRIMOLUX - mieszanka na krem budyniowy

PRIMOLUX - mieszanka na krem budyniowy

to doskonała jakość w doskonałej cenie. To produkt do zastosowania zarówno do wypieków, jak i w formie bezpośredniej - na zimno. Świetnie sprawdzi się zapieczony na powierzchni drożdżówek i ciast, w tartaletkach, deserach i kremówkach, a także w korpusach z ciasta kruchego, babeczkach. Krem ten można łączyć z kremem „Prestige”.


cold owen
Receptury: reciperecipe



primolux

BABUNI – mieszanka na krem budyniowy

BABUNI – mieszanka na krem budyniowy

jest doskonałym produktem stosowanym do zapiekania i na zimno. Jest budyniem o wyrazistym, przyjemnym i naturalnym śmietankowo–waniliowym smaku. Jego stabilna konsystencja pozwala na stosowanie w połączeniu z bitą śmietaną.


cold owen
Receptury: reciperecipe



krem babuni recipe

PREMIUM – mieszanka na krem budyniowy

PREMIUM – mieszanka na krem budyniowy

to najwyższej jakości oparty na mleku pełnym, wysoko stabilny krem budyniowy do stosowany zapiekania i na zimno. Charakteryzuje się wyśmienitym, waniliowo-śmietankowym smakiem oraz subtelną, jasno żółtą barwą. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych komponentów pozwala na niższe, bardziej ekonomiczne dozowanie przy zachowaniu pożądanej konsystencji i stabilności.


cold owen
krem premium recipe

PRESTIGE – mieszanka na krem o smaku śmietankowym

PRESTIGE – mieszanka na krem o smaku śmietankowym

po ubiciu z wodą jest bardzo delikatnym kremem do wypełnień, używanym w cukierniach do przekładania wszelkiego rodzaju delikatnych ciast oraz wypełniania korpusów z ciasta francuskiego lub kruchego. Może być używany również jako dodatek do deserów. Zawartość w składzie pełnego mleka w proszku wpływa na wysoką jakość produktu i dlatego stosowanie go w wersji podstawowej z pewnością spełni Państwa oczekiwania. Krem o smaku śmietankowym ,,Prestige” można łączyć z kremami budyniowymi, jak również ze wszystkimi nośnikami smakowymi (aromatami, pastami smakowymi). Dodatkowo można go uszlachetnić, stosując mleko zamiast wody.


cold
Receptury: recipereciperecipereciperecipe



prestige recipe

BLANCA – mieszanka na krem typu bita śmietana

BLANCA – mieszanka na krem typu bita śmietana

to wyjątkowo puszysty krem typu bita śmietana. Świetnie nadaje się do wypełnień oraz przekładania i dekoracji wszelkiego rodzaju wypieków. Cechuje się lekko słodkim smakiem, a także wyrazistą, czystą i białą barwą. Fantastycznie łączy się z innymi produktami np.: kremem budyniowym ,,Premium”, pastami smakowymi, owocami i aromatami, dając szerokie możliwości zastosowań i nowych wypieków. Krem ,,Blanca” nadaje się także do zamrażania.


Receptury: reciperecipereciperecipereciperecipereciperecipe



blanca recipe

Mieszanka na „Babkę domową”

Mieszanka na „Babkę domową”

to ekonomiczna wersja ciasta piaskowego. Charakteryzuje się ładną barwą, subtelnym aromatem i delikatnym miąższem. Świetnie sprawdza się w produkcji babek piaskowych.


owen
Receptury: recipe recipereciperecipe



babka domowa

„Golden Sand” – mieszanka na ciasto piaskowe

„Golden Sand” – mieszanka na ciasto piaskowe

to uniwersalny i wyśmienity produkt, z którego otrzymujemy: babkę piaskową, piaskowo-maślaną, babkę na keks, babeczki typu MUFFINS, blaty do ciast deserowych, spody pod owoce. Mieszanka „Golden Sand” pozwala uzyskać ciasto piaskowe o wyśmienitym smaku, barwie i aromacie. Wysoka jakość mieszanki Golden Sand to gwarancja stabilnej i powtarzalnej jakości wypieków. Produkt utrzymuje po wypieku rewelacyjnie długą świeżość do 21 dni po odpowiednim zapakowaniu.


owen
Receptury: reciperecipereciperecipe



golden sand reipe

„Golden Choco” – mieszanka na ciasto o smaku czekoladowym

„Golden Choco” – mieszanka na ciasto o smaku czekoladowym

to produkt, z którego otrzymujemy delikatne ciasto o soczystym miękiszu i aromatycznym czekoladowym smaku. Wyjątkowo długo zachowuje świeżość oraz stwarza możliwość różnorodnego zastosowania w wyrobach ciastkarskich. Nadaje się zarówno do wypieku babki, blatów do ciast deserowych, spodów pod owoce, jak i chociażby muffinów.


owen
Receptury:recipereciperecipereciperecipereciperecipereciperecipe
recipereciperecipereciperecipereciperecipereciperecipe



golden choco

„Golden Cake” mieszanka na ciasto biszkoptowe

„Golden Cake” mieszanka na ciasto biszkoptowe

to gotowa kompozycja z najwyższej jakości surowców do produkcji tradycyjnych ciast biszkoptowych. Używając mieszanki biszkoptowej w maksymalnie uproszczony sposób możemy zrobić biszkopty do tortów, jak również spody do ciast deserowych, o niepowtarzalnej delikatnej strukturze i wyjątkowej puszystości. Ciasto biszkoptowe produkowane z mieszanki biszkoptowej „Golden Cake” wyjątkowo długo utrzymuje wilgotność, co wpływa również na wysoką jakość wyrobów z zastosowaniem masy biszkoptowej w wyrobach cukierniczych.


owen
Receptury: reciperecipereciperecipe



golden cake recipe

„Golden Biscuit” 20 % koncentrat

„Golden Biscuit” 20 % koncentrat

to wysokiej jakości koncentrat 20 % na doskonałe, puszyste i smaczne ciasto biszkoptowe.


owen


golden bisc recipe

„Golden Jogo” – mieszanka na ciasto jogurtowe

„Golden Jogo” – mieszanka na ciasto jogurtowe

to produkt idealny do wypieku ciast z owocami i kremami budyniowymi. Gwarantuje stabilność i łatwość produkcji oraz utrzymanie dużej ilości owoców, co czyni z niej najlepszą bazę pod owoce i galaretki. Dodatek jogurtu zapewnia wilgotność i trwałość ciasta.


owen
Receptury: recipereciperecipe



golden jogo recipe

„Golden Roll” – mieszanka na ciasto biszkoptowe na rolady

„Golden Roll” – mieszanka na ciasto biszkoptowe na rolady

jest gotową kompozycją z najwyższej jakości surowców. Charakteryzuje się puszystością, elastycznością i delikatną strukturą. Ciasto biszkoptowe produkowane z tej mieszanki wyjątkowo długo utrzymuje wilgotność, co wpływa również na wysoką jakość wyrobów z zastosowaniem masy biszkoptowej w wyrobach cukierniczych.


owen


golden roll recipe

Mieszanka z jajkiem CIASTO DOMOWE

Mieszanka z jajkiem CIASTO DOMOWE

to bardzo wygodny produkt oznaczający koniec z problemami z sanepidem i świeżymi jajami. Doskonale nadaje się do ciast sezonowych z świeżymi owocami, gdyż z łatwością utrzymuje owoce, które nie zapadają się podczas wypieku. Można ją wykorzystać również do wypieku muffinów, babek, ciast z owocami i kremami budyniowymi, a także do spodów ciast deserowych.


owen
Receptury: recipereciperecipe



ciasto domowe

Mieszanka na ciasto kruche

Mieszanka na ciasto kruche

to szybki i niezawodny sposób na otrzymanie smacznego ciasta kruchego o delikatnym maślanym smaku oraz wysokich walorach użytkowych i smakowych. Idealnie sprawdza się zarówno w produkcji ciasteczek kruchych, jak i babeczek kruchych.


owen
Receptury: reciperecipereciperecipe



ciasto kruche recipe

Mieszanka na ciasto korzenno-piernikowe

Mieszanka na ciasto korzenno-piernikowe

to idealny produkt do wypieku wyśmienitego ciasta. Wypieki mają prawdziwy smak domowego piernika, a jednocześnie zachowują delikatną strukturę i wyjątkową wilgotność. Ciasto można przyrządzić na różne sposoby, w zależności od gustów i wymagań klientów. Nadają się zarówno na babkę, jak i na ciasta przekładane. Jest to wyjątkowa propozycja na świąteczne wypieki i nie tylko. Doskonale komponuje się z naszymi produktami: Nadzieniem daktylowym 77,5%, Powidłem śliwkowym i Powidłem staropolskim.


owen
Receptury: reciperecipereciperecipe



korzenno-piernik recipe

Stabilizator masy serowej SEROMIX

Stabilizator masy serowej SEROMIX

to stabilizator do masy serowej opartej na twarogu odtłuszczonym, dzięki któremu uzyskamy puszysty i wyrośnięty sernik oraz obniżymy koszty produkcji. Pozwala na zwiększenie wydajności masy serowej, zapewnia puszystość, wilgotność i odpowiednią konsystencję. Charakteryzuje go duży przyrost objętości podczas wypieku i przedłuża świeżość wypieczonego sernika.


cold owen
Receptury: reciperecipe

Beza mix

Beza mix

mieszanka do przygotowania gładkich i lekkich, małych bezików. Umożliwia przygotowanie puszystej, chrupiącej bezy o delikatnym miękiszu. Dzięki niej można wyeliminować straty białka wynikające z zastosowania świeżych jaj.


Receptury:reciperecipereciperecipe



beza mix

Fruit-mix

Fruit-mix

to zagęstnik do wiązania owoców i soków owocowych na zimno, obtaczania owoców mrożonych stosowanych przy wypiekach cukierniczych, odporny na pieczenie, zamrażanie i kwasy. Zapobiega powstawaniu zakalca w cieście podczas wypieku, bardzo dobrze „zagospodarowuje” sok wydostający się z owoców podczas wypieku.


owen cold snow



fruit mix recipe

.

Nazwa asortymentu Rodzaj opakowania Paleta
Waga opakowania netto (worek papierowy) Ilość opakowań na palecie
PRIMOLUX – mieszanka na krem budyniowy 10 kg 75
BABUNI – mieszanka na krem budyniowy 10 kg 75
PREMIUM – mieszanka na krem budyniowy 10 kg 75
PRESTIGE – mieszanka na krem o smaku śmietankowym 10 kg 75
BLANCA – mieszanka na krem typu bita śmietana 10 kg 75
Mieszanka na „Babkę domową” 10 kg 75
„Golden Sand” – mieszanka na ciasto piaskowe 10 kg (25 kg – na indywidualne zamówienie) 75 (30)
„Golden Choco” – mieszanka na ciasto o smaku czekoladowym 10 kg (25 kg – na indywidualne zamówienie) 75 (30)
„Golden Cake” mieszanka na ciasto biszkoptowe 10 kg 75
„Golden Biscuit” 20 % koncentrat 10 kg 75
„Golden Jogo” – mieszanka na ciasto jogurtowe 10 kg (25 kg – na indywidualne zamówienie) 75 (30)
„Golden Roll” – mieszanka na ciasto biszkoptowe na rolady 10 kg 75
Mieszanka z jajkiem CIASTO DOMOWE 10 kg 75
Mieszanka na ciasto kruche 10 kg 75
Mieszanka na ciasto korzenno-piernikowe 10 kg 75
Stabilizator masy serowej SEROMIX 10 kg 75
Beza mix 10 kg 75
Fruit-mix 10 kg 75