MAESTRO 04 – krem termostabilny do zapiekania

MAESTRO 04 – krem termostabilny do zapiekania

W ciasteczkach kruchych, rogalikach, ciastkach francuskich i półfrancuskich. Produkowany jest według oryginalnej receptury, z surowców najwyższej jakości, dzięki czemu uzyskujemy wykwintny krem o wybitnych walorach smakowych, kolorystycznych i plastycznych. Podczas wypieku w temp. 220°C krem zachowuje plastyczność i nie zmienia swojej objętości i wypełnia prawidłowo komorę ciasta. Również zachowuje stabilność w niskich temperaturach, dzięki czemu idealnie sprawdza się w technologii szokowego mrożenia.

smaki maestro

Dostępne smaki: czekoladowy, toffi, kokosowy.
Na specjalne zamówienie: ciemna czekolada, mleczny, orzech laskowy, migdał.


snow szpryca
Receptury: recipe

Krem HELIASOL

Krem HELIASOL

To produkt przeznaczony do nadziewania, przekładania i dekoracji wszelkiego rodzaju ciastek, rurek, rogalików, wafli i innych wyrobów ciastkarskich po ich wypieku. Krem produkowany jest według oryginalnej receptury z surowców najwyższej jakości z dodatkiem prozdrowotnej miazgi z prażonych ziaren słonecznika, dzięki czemu uzyskujemy wykwintny krem o wybitnych walorach smakowych, kolorystycznych i plastycznych. ,,Heliasol" można połączyć z margaryną kremową 80% w stosunku 1:1 dzięki czemu uzyskujemy masę tłustą charakteryzującą się dużym przyrostem objętości i dużą wydajnością. Krem po napowietrzeniu w temperaturze pokojowej za pomocą miksera stanie się pulchny, lekki, delikatny.

smaki heliasol

Dostępne smaki: orzechowo-słonecznikowy
szpryca

CHOCOLINO – krem do nadzień o smaku czekoladowym

CHOCOLINO – krem do nadzień o smaku czekoladowym

To idealny delikatny krem do nadzień wszelkich ciastek po wypieku. Dobrze się napowietrza, dając przy tym aksamitny smak i lekkość. Polecany w połączeniu z płatkami śniadaniowymi jako warstwa ,,czekoladowego chrupka” do przekładania w tortach.


szpryca
Receptury: reciperecipereciperecipe

KREM PREMIUM- krem do przekładania blatów

KREM PREMIUM- krem do przekładania blatów

To krem o elastycznej konsystencji, idealnie nadaje się do przekładania blatów biszkoptowych. Dostępne smaki: czekoladowy, waniliowy.

Nadzienie do pączków POMAZANKA

Nadzienie do pączków POMAZANKA

To znakomity produkt, o półpłynnej konsystencji idealny do aplikowania po wypieczeniu do pączków.

smaki3

Dostępne smaki: czekoladowy, ajerkoniakowy.


szpryca

Polewa „Sonrisa”

Polewa „Sonrisa”

To produkt przeznaczony do dekoracji: ciast biszkoptowych, ciastek deserowych, rożków i deserów. Można jej używać do ciast i produktów cukierniczych poddawanych krojeniu.
Produkowana jest według oryginalnej receptury, z surowców najwyższej jakości oraz miazgi z prażonych ziaren słonecznika, dzięki czemu uzyskujemy wykwintną polewę o delikatnej orzechowej nucie i wybitnych walorach smakowych, kolorystycznych i plastycznych.
„Sonrisa” jako nowatorski produkt stanowi ciekawe i atrakcyjne uzupełnienie gamy polew czekoladowych, stwarzając producentom nowe możliwości kompozycji smakowych i aromatycznych. Charakteryzuje się stabilnością warstwy, a jej elastyczność zapewnia długą trwałość, odporność na pęknięcia i łuszczenie się. Szybki czas zastygania gwarantuje trwałość i efektywność.
Dostępne smaki: Sonrisa jasna, Sonrisa ciemna i Sonrisa jasna toffi


Receptury: reciperecipereciperecipereciperecipe

Polewa o smaku truskawkowym, biała czekolada

Polewa o smaku truskawkowym, biała czekolada

To wyśmienita nowość na rynku. Charakteryzuje się bardzo wysoką jakością (nie łuszczy się, nie pęka) oraz wydajnością. do oblewania ciast, ciasteczek i babek piaskowych.

Nazwa asortymentu Rodzaj opakowania Paleta
Waga opakowania netto (wiaderko plastikowe) Ilość opakowań na palecie
Termostabilne kremy tłuste:
Maestro 04 o smaku czekoladowym 12 kg 55
Maestro 04 o smaku toffi 12 kg 55
Maestro 04 o smaku kokosu 12 kg 55
Maestro 04 o smaku: ciemna czekolada, mleczny, migdał,
orzech laskowy – na indywidualne zamówienie
12 kg 55
Tłuste kremy do nadziewania:
Heliasol o smaku orzechowo-słonecznikowy 12 kg 55
Heliasol o smakach: czekoladowy, toffi, śmietanka – na indywidualne zamówienie 12 kg 55
Nadzienia do pączków „Pomazanka” o smaku czekoladowym 12 kg 55
Nadzienie do pączków „Pomazanka” o smaku ajerkoniaku 12 kg 55
Krem Premium o smaku czekoladowym 12 kg 55
Krem Premium o smaku waniliowym 12 kg 55
Krem „Chocollino” o smaku czekoladowym 12 kg 55
Polewy do ciast:
Sonrisa ciemna 12 kg 55
Sonrisa jasna 12 kg 55
Sonrisa o smaku toffi 12 kg 55
Polewa o smaku białej czekolady 12 kg 55
Polewa o smaku truskawkowym 12 kg 55